Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΣΙΣΚΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Τόσα και τόσα χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ. και "Πράσινη δημαγωγία" βρίσκονται συνασπισμένοι σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου σ' έναν ευρύτερο χώρο, γνωστό ως "Ιερή Συμμαχία", ο οποίος οριοθετείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τους Φιλελεύθερους.

Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι το μόνο κόμμα που, με επιστημονική τεκμηρίωση, προανήγγειλε τις επιπτώσεις που θα είχε, σε όλα τα επίπεδα, για τη χώρα μας η ένταξή της στην ΕΕ, επιπτώσεις που δυστυχώς σήμερα βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, με τρόπο πολύ επώδυνο και ίσως σε λίγο - πολύ φοβάμαι - απάνθρωπο.

Το Μάαστριχτ, η Λισαβόνα, η Μπολόνια, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Γιουγκοσλαβία - και ποιος ξέρει πόσες άλλες πόλεις και χώρες στο άμεσο μέλλον - δεν είναι γεωγραφικές συντεταγμένες... Είναι άνθρωποι και λαοί που ξεσηκώνονται στο πρόσταγμα: "Απειθαρχία και ανυπακοή".

Απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ που επιβάλλει τον ευρωμονόδρομο... των όποιων κάθε φορά επιλογών του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα του καθημερινά σκληρά εργαζόμενου Ελληνα και Ευρωπαίου πολίτη.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας, είναι η μόνη ψήφος με όραμα, είναι η ψήφος που θα δυναμώσει τη φωνή και το δίκαιο των λαϊκών στρωμάτων μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και όχι μόνο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ